Project DB

Renovatie van inkomhal en haardmeubel in een privéwoning te Gent, Rooigem.

De klanten zochten een oplossing voor een opgeruimde inkomhal waar ruimte is voor de zeven gezinsleden. De woonkamer mocht meer betrokken worden bij de eetkamer en er zou een plekje komen voor de vintage familiestukken.

In fase 1 van dit renovatieproject realiseerden we een vestiairemeubel op maat met ingebouwde verlichting en uitschuifbaar bankje, dat kan bijgezet worden aan de nieuwe, extra grote eettafel. Door de schuifdeur kan gekozen worden welk gedeelte van de vestiaire zichtbaar blijft, en welk even kan verstopt worden.

De bestaande open haard werd bekleed met Claystuc van Boss door Myncke Decor, die afsteekt tegen de witte gietvloer en de ruimte meer warmte en patina geeft. De claystuc matcht ook perfect met de geleefde look en feel van de houten servieskast en Deense fauteuils. Er werd voldoende opbergruimte voorzien in de inham naast de haard, waar leggers de mooiste familiestukken tentoonstellen.  De voorzetwand met Claystuc loopt door, waardoor een nis gecreëerd wordt en de leggers als kast fungeren.

Voor dit project werkte INsight-IN samen met Myncke Decor, Mathieu De Gersem en Labeur VZW.

Klaar om aan de slag te gaan? Begin bij onze ontwerpvragenlijst.